Меню


Designed by:
Web design Ivan Martinov

ИГЛОТЕРАПИЯ ПДФ Печат Е-мейл

 

Д-Р ВАЛЕРИЙ ШАКОЛА  

КАК СЕ ПРИЛАГА ИГЛОТЕРАПИЯТА?

Прилага се заедно с позитивна психотерапия, упражнения по китайска йога Ци Гун и диета. Необходими са от 10 до 15 процедури за постигане на траен ефект и за овладяване на упражненията.

Правилно прилаган метод е безвреден и безболезнен, приложим при възрастни и при деца.

Иглите са еднократни, в Eвропа пациентите на иглотерапия не влизат в рисковите групи. Иглотерапията повишава адаптационните способности на организма, по време на лечение по-лесно се осъществява промяна на начина на живот в посока Здраве: гимнастика, упражнения за здраве, развиващи личността упражнения, здравословно хранене и най-важното - създаване на здравословна нагласа.

Продължителност: Процедурите обикновено траят 40-50 минути, като пациентът е легнал по време на процедурата. Според състоянието и нуждите на пациента, по време на процедурата се обсъждат основните и допълнителни методи, които могат да му бъдат полезни.

Цена на първичен преглед с първа процедура 50 лв., цена на последваща процедура 45 лв.

ПОКАЗАНИЯ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ИГЛОТЕРАПИЯ

Успешно се лекуват: Стрес, хронична умора, страхова невроза, безсъние. Гръбначни заболявания: дискова херния, дископатия, лумбаго, периартрит. Алергии, сенна хрема, бронхиална астма и др. Хронични заболявания – хипертония, язва на стомаха, колити и др. Стерилитет и гинекологични заболявания (възпалителни заболявания в хроничен стадий)

ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, при които можете да получите помощ: 

• Бронхиална астма, Хроничен бронхит, чести простудни заболявания (вирусни инфекции на горните и долните дихателни пътища) включително в детска възраст, лечение и профилактика – обучение на пациенти и на родители на често боледуващи деца на ефективни методи.
• Алергични заболявания -  Алергични ринити, синуити, сенна хрема,
• Хипертонична болест (I - II ст.) (Високо кръвно налягане) или при хипотензия (Ниско кръвно налягане), при повишени стойности на холестерол.
• Хроничен гастрит, Язвена болест на стомаха и 12-пръстника, Хронична диария, Запек.
• Заболявания на ставите и гръбнака: опорно-двигателен апарат - при възпалителни, дегенеративни и следтравматични процеси в хроничен стадий; ревматичен полиартрит, деформираща артроза, спондилоартроза, дископатия, дискова херния,  периартрит, тендовагинит, миозит и др. Oстеопороза.
• Периферна нерна система – неврити, невралгии, полиневрити, плексити, радикулити,остатъчни явления от пареза на лицевия нерв.
• Функционални нервни заболявания – неврози, страхова невроза, стресово състояние, вегетативни нервни дистонии, нощно напикаване, мигрена, сексуални смущения (импотентност, намалено либидо и др.).
• Кожни заболявания – косопад, нейродермит и др.
• Урология – хр. цистит, простатит
• Тютюнопушене
• Наднормено тегло,  затлъстяване, корекция на апетита
• Патологичен климакс
• Психо-емоционално напрежение и умствена преумора, Хронична умора, Безсъние, Стрес,
• В следоперативен период за по-добро и по-бързо възстановяване
• Възстановяване след инсулт
• Стерилитет и гинекологични заболявания ( възпалителни заболявания в хроничен стадий)

Спектърът на заболявания и състояния, които се лекуват с иглотерапия или при които допълнително се прилага иглотерапия, в Европейските страни е по-широк.

Д-Р ВАЛЕРИЙ ШАКОЛА

лекар-иглотерапевт, консултант-психолог.

Завършил е Военно – Медицинска Академия в Ленинград, Преминал курс за следдипломна квалификация по акупунктура (иглотерапия) в Медицински Университет София, Медицински факултет и Сант-Петербургска Академия по следдипломно обучение, отделение по рефлексотерапия – при проф. А.Качан, „Основен курс по хипноза” към Българска асоциация по приложна психология. Фирма “Хипноза и хипнотерапия” – при психолог Милен Николов. Преминал е „Базисно обучение по Позитивна Психотерапия” 2008г, „Фамилно консултиране и терапия” 2009г. В момента следва „Позитивна Психотерапия” към „Дружество по Позитивна Психотерапия в България”.
Член на БЛС, Българското Дружество по иглотерапия, Дружество по Позитивна Психотерапия в България, Българска Асоциация по Хипноза.
От 2000 г. е хонорован преподавател в квалификация “мениджмънт в рекреация” и в курс “Лечебно-възстановителен масаж към Центъра за следдипломна квалификация на Икономически Университет Варна в специалност “Мениджмънт в рекреацията” и в курс “Лечебно-възстановителен масаж”.
Юни-август 2002, 2005, 2006, 2007, 2008 Участие в организиране и изпълнение на оздравителна програма с елементи на китайска гимнастика и методи на рефлексотерапия за деца и възрастни в ЗТК “НЕДА” ООД
Февр.-юни 2010 участие в оздравителна програма с елементи на китайска гимнастика, рефлексотерапия и психотерапия за възрастни в хотел Орфей Палас.
Участва в конгреси и конференции по акупунктура, позитивна психотерапия, кинезитерапия, рехабилитация.
Организация и участие в два проекта, финансирани от Община Варна: “Научих се как да стана по-здрав”.
„Обучение в самопомощ при често боледуващи ученици от социално-слаби семейства, деца на самотни майки и ученици от СУПЗ – Варна на методи от източната медицина“.
Участва в оздравителни програми за деца и възрастни с използване на Цигун, рефлексотерапия (акупресура и др.) и Психотерапия.
Провежда тренинги за развитие на внимание и паметта, семинари по Цигун и чаено действие.
Лекува с иглотерапия от 1988г.
Практикува и преподава Ци Гун.
Вегетарианец.

 
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting