КАКВО ПРЕДЛАГАМЕDesigned by:
Web design Ivan Martinov

САМОВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ ПДФ Печат Е-мейл
Това свойство е било известно още от древността и за него се споменава в мита за Прометей. Според легендата, «до прикования към скалата  Прометей всеки ден долитал орел и ядял от черния му дроб. Но, изяденото през деня, израствало през нощта, и затова източникът на мъките му никога не изчезвал». Но, за да се стартира процеса на самовъзстановяване на черния дроб е необходимо да му се помогне. Това е било известно на предците ни и те са създавали за възстановяване на черния дроб необходимите условия с помощта на билки.

В Русия с тази цел са употребавали расторопша, във Франция -  артишок. Тези растения изгонват жлъчката, защитават черния дроб  и включват резервните сили на организма. «Расторопша е мощен хепатопротектор. Главното вещество, силимарин,  лекува самата повърхност на клетката, защитава черния дроб от разрушения, - според известния познавач на лечебните треви, доктор на медицинските науки, професор от катедрата за нелекарствени методи на лечение и клинична физиология на Московската медицинска академия „Сеченов” Сергей Николаевич Турищев, –   <<Артишокът нормализира гъстотата на жлъчката, предотвратява възможността за застой и образуване на камъни в черния дроб». В нашия урбанистичен век съвсем не е лесно да се намери «вълшебната тревичка». И даже да идете на гости при баба, едва ли тя ще успее да набере нужната билка, а ако я набере, то вероятно тя ще расте в някоя яма с отровни отпадъци. В днешно време истинските билки могат да се намерят само в специални резервати – например в Алтай, където ги отглеждат в специални екологично чисти зони. Никакви химикали, само чиста земя и чист въздух.
След това тези билки се преработват по съвременни технологии, и в условията на фармацевтично производство, специалистите от компания Евалар получават новия препарат «Хепатрин». В състава му са трите главни за здравето на черния дроб компоненти: екстракт от артишок, расторопша и есенциални фосфолипиди. Този фитокомплекс прави с черния дроб същото, което и билките преди столетия – защитава черния дроб от разрушения,  възстановява клетките на черния дроб,  създава благоприятни условия за регенерацията му, и черният дроб започва да отглежда нови здрави клетки вмести повредените. 
За да се създадат максимално благоприятни условия за регенериране на черния дроб, при създаването на този препарат е решено да се приложи опита на нашите прадеди не само в Русия, но и в Европа. Затова, освен руската расторопша, добавят в създадения биокомплекс и екстракт от артишок, който се използва от древни времена във Франция като средство за извеждане на жлъчката и токсините, плюс третия включен компонент  - есенциални фосфолипиди на лецитина, които по своята същност са «строителният материал» или възстановител на чернодробните клетки.
«Базирайки се на практическия опит,  - потвърждава професор Турищев, - мога да кажа, че артишок и расторопша – това е едно от най-сполучливите съчетания за профилактика и лечение на заболявания  на черния дроб. Именно екстрактите от тези растения съдържат съединения, най-близки по структура до компонентите на човешкия организъм. Всичките три компонента – артишок, расторопша и есенциални фосфолипиди в съчетание повишават терапевтичния ефект и осигуряват тройна защита на черния дроб».  

 

 
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting